Skip to content

Waarom ’t Zusje tijdens de lockdown nooit van haar concept is afgeweken

by Micky on

Een geluk bij een ongeluk. Toen er in de broodjeszaak van Peter Smits in 2000 brand ontstond werd hij gedwongen na te denken over een andere invulling. Peter heeft bij dit nieuwe begin zijn gasten centraal gesteld: hoe kan ik mijn gasten nog beter in de watten leggen? De basis van het concept van succesvolle keten ’t Zusje is hiermee geboren. In 2004 is in Peters brasserie, de Baron, het welbekende tapas concept aan deze gasten benadering toegevoegd. Uniek in Nederland trok dit mensen van heinde en verre aan om zich aan te sluiten op de maandenlange wachtlijst om dit te beleven. En een beleving is het zeker, daar zorgt ’t Zusje wel voor.

Het concept werd zo goed ontvangen dat er al gauw een tweede vestiging geopend werd, het zusje van De Baron, beter bekend als ’t Zusje. Het bleef dan ook niet geheel verassend bij één zusje. Inmiddels kent ’t Zusje 31 vestigingen door heel Nederland.

We spraken met marketingmanager Charlot Halmans om het geheim achter dit succes te proberen te ontrafelen. Volgens Charlot is het kort samengevat:

“We beloven onze gasten een heerlijke avond bourgondisch genieten, waarbij zij alle tijd krijgen om in een huiselijke sfeer samen te zijn en te genieten van kleine, complete gerechtjes.”
 

Het succesvolle tapasconcept is inmiddels in gebruik bij verschillende grote ondernemingen in Nederland, maar alleen bij ’t Zusje krijg je alle tijd. Je kan om 17:30 aanschuiven om voor een vast bedrag, voor wie dat wilt, tot 23:00 te blijven zitten in een van de monumentale panden.

De pandemie heeft de afgelopen tijd flink wat roet in het eten gegooid bij ’t Zusje. Charlot vertelt dat zij wegens overtuigend geloof in hun concept om gasten in de watten te leggen de keuze gemaakt hebben om niet deel te nemen aan bezorg- of afhaalmogelijkheden.

“We vinden dat het eten van ’t Zusje niet in een doosje te stoppen is, want het is zo veel meer dan dat. Het is echt een avondje uit. Dat is gewoon niet in een doosje te stoppen.”
 
Tapas
 

De pandemie heeft de horeca hard getroffen, tijdens deze mindere tijden heeft ’t Zusje kunnen rekenen op haar trouwe fans om met smacht te wachten op de heropening van de horeca. We kijken met Charlot naar het toekomstperspectief van ’t Zusje: “Het blijft zeker niet bij de 31 vestigingen, wij hebben een toekomstvisie waarin ’t Zusje doorgroeit. We hebben nog heel wat in onze mars.” Vestiging nummer 32 is inmiddels al aangekondigd: in mei opent 't Zusje ook in de hoofdstad haar deuren.

We vroegen Charlot om de gouden tip voor (startende) horecaondernemingen. De tip die zij mee zou willen geven is om goed naar je gasten te kijken. Door goed op hun behoeftes in te spelen geef je mensen het gevoel dat ze meer dan welkom zijn, in de breedste zin van het woord. Dit is ook de kracht van ’t Zusje.

 


Nieuwsgierig geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?

Met doeltreffende branding laat jij ook de juiste indruk achter bij je gasten. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ga in gesprek met een expert.